Risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2013

Risotto is een smakelijk rijst gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten
Risottorijst, bospaddestoelen bouillon, roomboter,champignons, sjalotje, witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Weegschaal, houten lepel, 1pan met brede bodem, 1kookpan,

Voorbereiding

Maak de bouillon, snij het uitje fijn,,maak de champions schoon en snij in plakjes,

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan met brede bodem, doe de rijst erbij, blijf roeren tot deze glazig wordt, doe de uitjes en champions erbij, blijven roeren, dan de witte wijn erbij, en weer roeren, blijf roeren totdat alle vocht is opgenomen, doe dan keer op Kerr een flinke lepel bouillon erbij telkens weer blijven roeren totdat alle vocht is opgenomen, je bent ongeveer wel 30a40 min bezig, proef zo nu en dan de risotto, hij is klaar als de rijst beetgaar en lekker smeuïg is.

Bron

Van mijn schoonzoon

Serveertip

Lekker met een stukje witvis, een groene salade,
Wordt maar kreatief, alles wat je lekker vind kan erbij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten