1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2013

Ingrediënten


Risottorijst, bospaddestoelen bouillon, roomboter,champignons, sjalotje, witte wijn


Verder heb je nodig


Weegschaal, houten lepel, 1pan met brede bodem, 1kookpan,


Risotto is een smakelijk rijst gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bouillon, snij het uitje fijn,,maak de champions schoon en snij in plakjes,

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan met brede bodem, doe de rijst erbij, blijf roeren tot deze glazig wordt, doe de uitjes en champions erbij, blijven roeren, dan de witte wijn erbij, en weer roeren, blijf roeren totdat alle vocht is opgenomen, doe dan keer op Kerr een flinke lepel bouillon erbij telkens weer blijven roeren totdat alle vocht is opgenomen, je bent ongeveer wel 30a40 min bezig, proef zo nu en dan de risotto, hij is klaar als de rijst beetgaar en lekker smeuïg is.

Serveertip

Lekker met een stukje witvis, een groene salade,
Wordt maar kreatief, alles wat je lekker vind kan erbij

Bron

Van mijn schoonzoon



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marieaa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marieaa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top