Aardpeerroomsoep met saffraan

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Aardpeerroomsoep met saffraan

    Aardpeerroomsoep met saffraan

    Aardpeerroomsoep met saffraan

* Koemelk-/lactosevrij: Gebruik een soja- rijst-, amandel- of haverroom naar keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, in stukjes gesneden
½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden
500 gr. aardperen, schoongeboend en in stukken gesneden
1 teentje knoflook
3 draadjes saffraan
1 ½ l. water

Kruiden- of groentebouillonblokje
Zout en peper
Slagroom*
Olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de ui aan in de olijfolie. Voeg de knolselderij, aardpeer, knoflook en saffraan toe. Laat zo´n 5 min. stoven en voeg dan 1 ½ l. water toe. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat ca. 5 min. koken en pureer met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bron

www.zondermeermagazine.nl

Serveertip

Roer er de slagroom of roomvervanger door en serveer als de soep goed heet is.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ZonderMeerMagazine avatar
ZonderMeerMagazine

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten