Murg Makhani

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2013
  • Murg Makhani

    Murg Makhani

    Murg Makhani

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 stuk(s) Kipfilet
50 gram Ghee (Indiase boter)
100 gram Gepelde tomaten
50 gram Tomatenpuree
50 gram Sjalot
25 gram Gember
2 teentje(s) Knoflook
0,5 stuk(s) Spaanse peper
100 milliliter Yoghurt
3 stuk(s) Peul kardemom
2 stuk(s) Kruidnagel
1 stuk(s) Laurier
0,5 stuk(s) Kaneelstok
3 gram Komijn
1 theelepel(s) Kurkuma
1 theelepel(s) Komijnzaadpoeder
2 theelepel(s) Korianderpoeder
25 gram Geweekte cashewnoten
0,5 stuk(s) Uitgeperste citroen
1 theelepel(s) Zout
1 theelepel(s) Suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maal gember, knoflook, cashewnoten, citroensap en gepelde tomaten in de keukenmachine helemaal fijn.

Smelt de ghee in een braadpan en bak hier laurier, kaneel, kruidnagel en kardemom in aan, laat even bakken.

Voeg komijnzaad en sjalot toe en bak rustig door.

Voeg zout toe en laat alles bruin worden.

Voeg Spaanse peper toe, daarna kurkuma, korianderpoeder, komijnzaadpoeder, tomatenpuree, yoghurt en suiker.

Snijd de kip in stukjes en bak in een andere pan aan in wat zonnebloemolie.

Voeg de rondom aangebakken kip toe aan de saus en laat nog een kwartier garen op laag vuur met het deksel op de pan.

Bron

Dit is een recept van Robert Kranenborg en Julius Jaspers

Serveertip

Serveer met basmatirijst met saffraan, papadums en een frisse salade van ananas, komkommer, koriander, spaanse peper, citroen, kokosmelk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten