1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saus
  6. Pasta met romige kip & noten saus

Pasta met romige kip & noten saus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-1999

Ingrediënten 2 personen


Pasta2 dikke plakken kipfilet (broodbeleg) ongeveer 100 gr per stuk
1 bakje spekblokjes3 sjalotjes
2 teentjes knoflook1 bakje Paturain Noot100 ml Koffiroomgeroosterde amandelen of hazelnoten


Verder heb je nodig


Pasta-pan en een Braad en/of Hapjes pan.


Een lekkere, maar wel machtige, pasta maaltijd. (met foto)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet water op voor de Pasta, snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
Snij de dikke plakken kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze

Kook de Pasta volgens de bereidingswijze gaar.
Verhit in de Braadpan een beetje (noten)olie en bak de spekjes hierin uit, voeg na een minuutje of zo de sjalotjes en de knoflook toe. Laat het lekker glazig worden en voeg dan de blokjes kipfilet toe.Warm dit goed door en voeg het bakje Paturain Noot toe, laat de kaas smelten, voeg ongeveer 100 ml koffieroom toe, kan wat meer zijn als je van een wat dunnere saus houdt.
Rooster intussen in een droge koekepan de amandelen of hazelnoten bruin.
Giet de pasta af en schep de saus over de pasta.

Serveertip

Garneer met de geroosterde amandelen/hazelnoten.
Schenk er een lekker fris wit wijntje bij.*Bron: Eigen verzinsel, met de ingredienten op dat moment aanwezig in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van twinkerbell


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van twinkerbell
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top