Luikse wafels

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2013
  • Luikse wafels

    Luikse wafels

    Luikse wafels

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 g bloem (350g + 150g)
200 g parelsuiker
250 g boter (planta)
1,2 dl melk (lauwe)
1,2 dl water (kamertemperatuur)
14 g droge gist
2 el bruine suiker
1 ei
1 el honing
1 kl zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
Handdoek
Wafelijzer

Voorbereiding

Alles afwegen en klaarzetten

Bereidingswijze

Vermeng 350g bloem met de droge gist en de bruine suiker. Schenk er, terwijl je goed roert, de melk en het water bij. Voeg het ei eraan toe en meng alles tot een glad beslag.

Dek de kom af met een keukenhanddoek elkaar het deeg 15 min rijzen op een tochtvrije plaats.

Doe de rest van de bloem, het zout, de boter en de honing bij het beslag. Roer het goed om en kneed het tot een bal.

Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rusten.

Verdeel het deeg in kleine bolletjes en bak deze vervolgens in een heet wafelijzer.

Opgelet: verbrand je niet aan de hete suiker!

Bron

Libelle Lekker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten