Luikse wafels
- Belgisch, Tussendoortje
- 30-60 min.
Ingrediënten 10 personen
500 g bloem (350g + 150g)200 g parelsuiker
250 g boter (planta)
1,2 dl melk (lauwe)
1,2 dl water (kamertemperatuur)
14 g droge gist
2 el bruine suiker
1 ei
1 el honing
1 kl zout
Benodigdheden
KomHanddoek
Wafelijzer
Voorbereiding
Alles afwegen en klaarzetten
Bereidingswijze
Vermeng 350g bloem met de droge gist en de bruine suiker. Schenk er, terwijl je goed roert, de melk en het water bij. Voeg het ei eraan toe en meng alles tot een glad beslag.
Dek de kom af met een keukenhanddoek elkaar het deeg 15 min rijzen op een tochtvrije plaats.
Doe de rest van de bloem, het zout, de boter en de honing bij het beslag. Roer het goed om en kneed het tot een bal.
Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg in kleine bolletjes en bak deze vervolgens in een heet wafelijzer.
Opgelet: verbrand je niet aan de hete suiker!
Bron
Libelle Lekker