confit de canard met linzen en gefrituurde pastinaakschillet
- 60-120 min.
in ganzevet gegaarde eendebouten
op een bedje van le puy linzen met krokant gefrituurde pastinaakschilletjes
Ingrediënten
Voor de geconfijte eendlaurierblad
verse thijm
grof zeezout
6 eendebouten
ganzevet
citroenschil
knoflook
versgemalen zwarte peper
ganzenvet
Voor de Linzen
anderhalve kop le puy linzen
2 stelen bleekselderij in blokjes gesneden
2 grote ui fijngesnipperd
paar tenen knoflook
zest van een citroen
grote handvol peterselie grof
gehakt
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels sherry of wijnazijn
voor de pastinakenschilletjes
verse pastinaken
het ganzevet waarin de eenden geconfijt zijn.
Benodigdheden
oven ovenschaal,Voorbereiding
leg in een schaal thijm en laurierblad. leg de eendebouten erboven op en flink bestrooien met grof zeezout zodat het vocht er goed aan onttrokken wordt. dit laat je 6 a 12 uur in de koelkast staan.
was de eendebouten zodat het zout eraf is. leg ze in een ovenschaal en doe er schilletjes citroen bij , knoflooktenen en grof gemalen zwarte peper. smelt het ganzevet en bedek de eend volledig ermee en zet voor 4 uur in de oven op 120 gr celcius. Haal de eendebouten eruit, leg nog 15 a 20 minuten in een hete oven terug om krokant te bakken en klaar is de eend. Terwijl je de eend krokant bakt maak je de linzen
Doe de linzen in een kookpot
en voeg bleekselderij ui en peterselie toe, ook de citroenzest en 2 eetlepels olijfolie. voeg vier kopjes water toe en laat dit ongeveer 20 minuten sudderen totdat de linzen gaar zijn, breng op smaak met zout en wijnazijn
dit is klaar om op te dienen
voor pastinaakschilletjes schil je de pastinaken. maak er dunne schilletjes van en frituur ze in 30 a 40 seconden in het ganzendenvet. laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bron
annabel langbein free range cook