Aardappelsalade
- 20-30 min.
Een lekkere frisse salade en makkelijk te maken en weinig calorieën
Ingrediënten
1,25 kg aardappelen1 bosje lente-ui
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterdzaadjes
1 eetlepel kerrie
2 dl magere yoghurt
4 eetlepels yogonaise
4 stengels bleekselderij
grof gemalen peper
Benodigdheden
koekenpanBereidingswijze
- schil de aardappelen en snijd ze in gelijke partjes
- kook de aardappelen beetgaar in 12 minuten en laat ze afkoelen
- snijd de lente-ui in dunne ringen
- snijd de bleekselderij in dunne plakjes
- verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes tot ze gaan springen
- voeg de lente-ui en kerrie toe en bak dit 2 minuten
- doe het mengsel in een grote kom en roer er de yoghurt en mayonaise door
- meng hier de aardappelen en de bleekselderij door
- maak op smaak met wat grof gemalen peper
Bron
Weinig kilocalorieën site
Serveertip
Lekker bij de barbecue of om mee te nemen voor een picknick.