Pasta met prei
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-02-2013
Heerlijke pasta met prei en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten 4 personen
3/4 preien3 teentjes knoflook
1 kleine ui
Tijm (1 eetlepel ongeveer)
10 (iets dikkere) plakken parmaham
lasagnabladen 500 gram
50 ml witte wijn
bloem
olie
boter
Benodigdheden
HookpanHoge koekenpan + deksel
Snijplank
Koksmes
Voorbereiding
Snij de preien in reepjes van 1 cm. Hak de knoflook en snipper een klein uitje
Bereidingswijze
Doe olie en eetlepel boter in een hoge koekenpan. Wacht tot de boter volledig gesmolten is en voeg dan de knoflook en tijm toe. Het gesnipperde uitje en de prei erbij doen en even kort bakken en goed omroeren. Wijn erbij gooien en laten verdampen. Dek nu de prei af met de plakken parmaham. Zorg dat het volledig is afgedekt met de plakken ham. Doe de deksel op de pan en half uur zacht laten koken.
Als de prei bijna klaar is de lasagnavellen per stuk bloemen en oprollen en in reepjes van 1 cm snijden. 2 min koken en afgieten. Haal de parmaham van de prei af en hak in reepjes. Doe de pasta en de ham bij de prei. Vervolgens een klontje boter en 50 gram Parmezaanse kaas erdoor roeren. Goed mengen en klaar!
Bron
Jamie
Serveertip
Doe bovenop de pasta nog een klein beetje Parmezaanse kaas om af te garneren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties