Warme bonen-olijvenkoeken met tomatendipsaus
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-02-2013
Heerlijke hartige koekjes. Lekker als voorgerecht of als borrelhapje.
Ingrediënten 4 personen
150 g gedroogde witte bonen, een nacht geweekt1 blaadje laurier
4 takjes tijm, van 2 takjes de blaadjes afgerist
1 teen knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, fijngesneden
60 g zachte geitenkaas, verkruimeld
50 g ontpitte zwarte olijven, fijngesneden
150 ml milde olijfolie
beslag
110 ml donker bier
100 g bloem, gezeefd
saus
1 sjalotje, fijngesneden
1 rijpe vleestomaat, zaad eruit, vruchtvlees in piepkleine blokjes
2 el chilisaus
4 el fijngesneden bladpeterselie
Voorbereiding
Zet de bonen de dag van tevoren te weken.
Bereidingswijze
Zeef de geweekte bonen. Doe ze in een pan met ruim water, de laurier en 2 tijmtakjes, zonder zout en kook ze in 1-1½ uur gaar. Giet ze af, verwijder de laurier en het tijmtakje en laat uitlekken.
Klop in een ruime kom voor het beslag beetje bij beetje het bier bij de bloem en voeg een flinke snuf zout toe. Schep de bonen, knoflook, sjalot, geitenkaas en olijven door het beslag.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer het beslag er nogmaals door en leg voorzichtig telkens 5 flinke eetlepels van het beslag in de olie, net als met drie-in-de-pan, maar dan iets kleiner. Bak de koekjes rondom bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer als dip met de bonenkoeken.
Bron
Delicious
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties