Ghanese chocoladecake (arretjecake stijl)

  • Afrikaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2013
  • Ghanese chocoladecake (arretjecake stijl)

    Ghanese chocoladecake (arretjecake stijl)

    Ghanese chocoladecake (arretjecake stijl)

Heerlijke, machtige cake voor bij een kopje thee!

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
1 zakje thee
100 g gedroogde cranberries
100 g rozijnen
100 g blanke amandelen
200 ml slagroom
200 g chocolade (minimaal 70% cacao), in stukjes
125 g koude boter, in blokjes
180 g bastogne-koekjes, in stukjes gebroken
1 of 2 gedroogde rode pepers, heel fijngesneden
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de chocolade en boter in een kom boven een pan met heet water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer het geheel glad als de chocolade gesmolten is en laat afkoelen tot dik vloeibaar.

Spatel de slagroom door de afgekoelde chocolade en meng met de rest van de ingrediënten.
Stort het mengsel op een stuk plasticfolie, rol het in de folie tot een dikke worst van 8-9 cm Ø.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en serveer in dikke plakken gesneden bij koffie of thee.

Bron

Delicious

Laatste reacties

renate999 avatar
renate999 25-07-2013

@zomernacht: gedroogde cranberries zijn het hele jaar door te koop, bijvoorbeeld bij een notenkraam op de markt!

zomernacht avatar
zomernacht 25-06-2013

nu kun je geen cranberries kopen maar neem toch dit recept mee en probeer het recept later een keer uit. Dank je wel Edith.

hedy1962 avatar
hedy1962 13-06-2013

hallo Renate, Ik heb je recept meegenomen hoor , lijkt me HEERLIJK !!!! Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie. Groetjes , Hedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten