Zuurkoolschotel uit de Romertopf
- Duits, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 18-02-2013
De romertopf in een niet voorverwarmde oven van 250gr, 2 uur laten staan.
Ingrediënten 4 personen
- 500gr zuurkool- 500gr aardappelen
- 4 stukken kipfilet of kippepoten of casselererib
- 3 bouillonblokjes
- kummel
- 2 uien
-laurierblaadje
- kruidnagelen
- halve liter bouillon (evt de helft witte wijn)
Benodigdheden
RomertopfVoorbereiding
Romertopf een half uurtje in koud water zetten. Ondertussen 1 ui klein snijden, de ongeschilde en gewassen aardappelen in schijfjes snijden, de kipfilet in grote stukken snijden.
Half liter water koken en de bouillonblokjes erin oplossen.
Bereidingswijze
Op de bodem van de romertopf de gesneden uien leggen, daar bovenop 250gr zuurkool, bestrooien met kummel en een beetje zout, de stukjes kip er tussen leggen, en daar bovenop de schijfjes aardappelen.
Dit allemaal herhalen.
Er bovenop een hele gepelde ui, daarin steek je een laurierblaadje en wat kruidnagels.
Dit overgieten met de bouillon.
Bron
Romertopf receptenboekje
Serveertip
Dit is een recept uit Straatsburg.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties