1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Zuurkoolschotel uit de Romertopf

Zuurkoolschotel uit de Romertopf

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2013

Ingrediënten 4 personen


- 500gr zuurkool
- 500gr aardappelen
- 4 stukken kipfilet of kippepoten of casselererib
- 3 bouillonblokjes
- kummel
- 2 uien
-laurierblaadje
- kruidnagelen
- halve liter bouillon (evt de helft witte wijn)


Verder heb je nodig


Romertopf


De romertopf in een niet voorverwarmde oven van 250gr, 2 uur laten staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf een half uurtje in koud water zetten. Ondertussen 1 ui klein snijden, de ongeschilde en gewassen aardappelen in schijfjes snijden, de kipfilet in grote stukken snijden.
Half liter water koken en de bouillonblokjes erin oplossen.

Bereidingswijze

Op de bodem van de romertopf de gesneden uien leggen, daar bovenop 250gr zuurkool, bestrooien met kummel en een beetje zout, de stukjes kip er tussen leggen, en daar bovenop de schijfjes aardappelen.
Dit allemaal herhalen.
Er bovenop een hele gepelde ui, daarin steek je een laurierblaadje en wat kruidnagels.
Dit overgieten met de bouillon.

Serveertip

Dit is een recept uit Straatsburg.

Bron

Romertopf receptenboekje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mary


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mary
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top