Waldkornbrood

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2013
  • Waldkornbrood

    Waldkornbrood

    Waldkornbrood

Een heerlijk luchtige en iets luxere variant uit je eigen BBM

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 225 gram waldkornmeel van de molen
  • 225 gram witte bloem
  • 1 el melkpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Kijk eerst of je waldkornmengsel al zout bevat!! Anders 1 ½ tl zout
  • 1 el olie (15 ml)
  • 295 ml water
  • zakje droge gist (7 gram)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBM

Voorbereiding

Meng in een schaal het waldkornmeel en de bloem goed door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de BBM zoals je machine dit voorschrijft. Bij mij is dit: eerst het water en de olie. Daarna de helft van het meelmengsel. Hierop in de verschillende hoeken: melkpoeder, suiker, zout. Dan de rest van het meel en bovenop in een klein kuiltje de gistpoeder.
Bak je brood op het volkoren programma.

Serveertip

Laat het brood iets afkoelen en haal het dan uit de vorm. Leg het op een rooster zodat je korst mooi knapperig blijft.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten