Soep van nieuwe aardappels met gerookte schelvis

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram gerookte schelvis met vel; 25 gram boter; ½ ui, gesnipperd; 200 gram nieuwe aardappels, geschild en in plakken; 400 ml kippenbouillon; 100 ml melk; 200 ml slagroom; 100 gram pancetta, in blokjes; 1-2 eetlepels ahornsiroop; 2 eetlepels fijngesneden bieslook, voor erbij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
eventueel fileermes en pincet; staafmixer of keukenmachine/blender

Bereidingswijze

Haal zelf met een fileermes de huid van het stuk schelvisfilet (bewaren!). Controleer of er nog graten in de vis zitten, trek ze er met een pincet uit.
Smelt de boter in een grote (soep)pan en fruit de ui glazig. Bak de aardappels 2-3 minuten mee. Leg het visvel in de pan, schenk de bouillon erop en laat zachtjes sudderen tot de aardappel gaar is.
Verwarm intussen in een grote steelpan de melk met de room. Leg de visfilet erin en kook 3-4 minuten tot de vis gaar is.
Schep het visvel uit de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Schenk de room erbij en breng op smaak met vers gemalen peper en wat zout.
Bak de pancetta in een droge koekenpan uit. Verdeel de schelvis en pancetta over de kommen. Schenk de hete soep erop. Druppel wat ahornsiroop over de soep en bestrooi met bieslook.

Bron

Elle Eten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petra_lafeber avatar
petra_lafeber

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten