Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

  • Fusion, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2013
  • Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

    Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

    Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel wittewijnazijn
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 theelepel honing
2 eetlepel olijfolie
1 courgette in lange dunne plakken
90 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
8 plakje parmaham of andere rauwe ham
150 gram geitenroomkaas (Chavroux)
1 handje rucola
1 bakplaat met bakpapier
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vermeng de azijn, kruiden, honing en olijfolie met elkaar en giet dit over de courgetteplakken. Dek af en laat circa 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 8 bergjes op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de bergjes omdat de kaas nog uit gaat lopen. Bak de kaas in circa 10 minuten goudbruin en laat de kaascrackers buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn.

Bereidingswijze

Leg de plakken ham plat op het werkblad en leg op elke plak ham een plak courgette. Verdeel hierop in het midden 1 eetlepel geitenroomkaas. Rol de plakken ham op. Schep de kaascrackers voorzichtig van de bakplaat en leg op elk bord 2 kaascrackers. Verdeel er de rucola over en leg er een hamrolletje op.

Bron

Boodschappen 12-2012

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten