Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker
- Fusion, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-02-2013
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel wittewijnazijn1 theelepel Provençaalse kruiden
1 theelepel honing
2 eetlepel olijfolie
1 courgette in lange dunne plakken
90 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
8 plakje parmaham of andere rauwe ham
150 gram geitenroomkaas (Chavroux)
1 handje rucola
1 bakplaat met bakpapier
Voorbereiding
Vermeng de azijn, kruiden, honing en olijfolie met elkaar en giet dit over de courgetteplakken. Dek af en laat circa 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 8 bergjes op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de bergjes omdat de kaas nog uit gaat lopen. Bak de kaas in circa 10 minuten goudbruin en laat de kaascrackers buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn.
Bereidingswijze
Leg de plakken ham plat op het werkblad en leg op elke plak ham een plak courgette. Verdeel hierop in het midden 1 eetlepel geitenroomkaas. Rol de plakken ham op. Schep de kaascrackers voorzichtig van de bakplaat en leg op elk bord 2 kaascrackers. Verdeel er de rucola over en leg er een hamrolletje op.
Bron
Boodschappen 12-2012
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties