Doperwtensoep met pancetta

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
75 gram pancetta (of ontbijtspek); 1 middelgrote aardappel; 500 ml kippenbouillon; 250 gram diepvriesdoperwten; 1 handvol fijngesneden muntblaadjes; knapperig brood, voor erbij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine/blender

Bereidingswijze

Snij de pancetta in piepkleine blokjes. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag krokant en bruin. Schep een deel op een bord, om de soep straks mee te garneren.
Schil de aardappel en snij in stukjes.
Schenk de bouillon in de pan, voeg de aardappel toe en laat sudderen tot de aardappel zacht is. Doe er de bevroren doperwten bij en kook nog 3-4 minuten.
Roer de munt erdoor en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine/blender.
Schep de soep in mokken, strooi er wat pancetta over en serveer met brood.

Bron

Elle Eten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten