Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2013
  • Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

  • Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

  • Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

  • Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

    Gebakken Gevulde Tofu Met Oestersaus

Een lekker combinatie van tofu en gehakt met er een goed bij passende saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR VULLING:
125 g half om half gehakt
2 gedroogde Chinese paddenstoelen, 20 min. geweekt in water en erna in stukjes gesneden
1 lente ui, in ringetjes (bewaar wat groen voor garnering)
1 cm verse gemberwortel, fijn
1 t zout
1 t witte peper
1 t lichte Chinese sojasaus
1 t sesamolie
300 g tofu
50 g maïzena
olie voor frituren

VOOR SAUS:
1+1/2 e oestersaus
1+1/2 e lichte Chinese sojasaus
100 ml kippenbouillon
1/2 t zout (weinig oestersaus en bouillon is ook al zout)
1/2 e maïzena
1/2 e suiker

1 e olie
1 lente-ui, in plakjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 721,62 kcal
Koolhydraten 18,37 g
Eiwitten 17,85 g
Vetten 63,47 g

Bereidingswijze

VOOR VULLING:
1. Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar.
2. Snijd de tofu in 10 rechthoeken van ongeveer 4 x 7 x 1-1.5 cm groot.
3. Snijd met een scherpe mesje een 1/2 cm van rand recht om rechthoekjes een inkeping, maar niet tot helemaal tot onder.
4. Met behulp van een lepel hol je nu het midden van tofu rechthoekjes uit om een doosje te maken.
5. Droog rechthoekjes af met keukenpapier en bestrooi met maïzena.
6. Vul elk doosje met ongeveer 1 e vulling, waarbij een iets bolle rand ontstaan die boven de doosje uitsteken.
7. Bestrooi weer eens met maïzena.
8. Doen olie in een koekenpan waarbij de koekenpan 3 cm onder olie staan.
9. Verhit olie op matig hoog vuur en frituur gevulde tofu tot goudbruin en gaar. (zo 5-6 min.) Het vlees word eerst een paar min. aan vlees kant gefrituurd en erna de onderkant. Jij kan het beste in porties frituren dan heb jij ook niet zo een grote koekenpan nodig en gebruik zodoende ook minder olie.
10. Laat tofu ontvetten op keukenpapier.

VOOR SAUS:
1. Meng alle saus ingrediënten door elkaar.
2. Verhit 1 e olie in pan en roerbak lente-ui tot de geur vrij komt.
3. Voeg saus ingrediënten erbij en kook zachtjes tot een bebonden saus.
4. Voeg voorzichtig de gevulde tofu rechthoekjes bij saus en laat even doorkoken.
5. Doen gevulde tofu met saus op serveer schaal en garneer met groen van lente-ui.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten