VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon)
- 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn)
- bekertje (250 ml) slagroom
- vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme.
- 3 x een five-pack KitKat
- 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 590,41 kcal
Koolhydraten 71,30 g
Eiwitten 7,12 g
Vetten 29,98 g
Benodigdheden
- taartzaag of groot mes
- sate prikker (voor de oogjes vh varkentje)
- lint
- plat bord of plank om de taart op te zetten

Voorbereiding

Van te voren maak je alvast de varkentjes, hier is geen echte werkwijze voor...gewoon een beetje boetseren zoals op de lagere school vroeger ;)

Bereidingswijze

Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
Blijven roeren tot het net niet kookt.
Ondertussen de reep chocola in blokjes breken.
Als de slagroom bijna kookt het vuur uit en in gedeeltes de blokjes chocola erdoor roeren.
Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Dit af laten koelen en dikker laten worden en af en toe roeren(duurt wel een poosje).

In de tussentijd je biscuit wat je al gebakken hebt in 2 lagen snijden, en je taart vullen met je vulling naar keuze.
Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat je makkelijk kan ronddraaien want de zijkanten afsmeren wordt dalijk een lekkere kliederboel :)
Breek alvast de kitkats in 2-en en leg ze klaar.
Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. vla kun je de zijkanten gaan insmeren ermee.
Gebruik een spatel of gewoon de achterkant van een mes.

Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de kitkats er tegenaan plakken.
Dit is een lastig klusje, de kitkats blijven nog niet genoeg plakken dus vallen af en toe om.
Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen.
Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.

Als de rest van het choco mengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
Let op, las het nog te dun is gaat het door de kitkats heen lopen!

Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet in de koelkast.

Bron

https://www.facebook.com/Kookboekclub?ref=stream

Serveertip

Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rioxiann avatar
rioxiann

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten