VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2013
  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon)
- 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn)
- bekertje (250 ml) slagroom
- vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme.
- 3 x een five-pack KitKat
- 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- taartzaag of groot mes
- sate prikker (voor de oogjes vh varkentje)
- lint
- plat bord of plank om de taart op te zetten

Voorbereiding

Van te voren maak je alvast de varkentjes, hier is geen echte werkwijze voor...gewoon een beetje boetseren zoals op de lagere school vroeger ;)

Bereidingswijze

Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
Blijven roeren tot het net niet kookt.
Ondertussen de reep chocola in blokjes breken.
Als de slagroom bijna kookt het vuur uit en in gedeeltes de blokjes chocola erdoor roeren.
Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Dit af laten koelen en dikker laten worden en af en toe roeren(duurt wel een poosje).

In de tussentijd je biscuit wat je al gebakken hebt in 2 lagen snijden, en je taart vullen met je vulling naar keuze.
Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat je makkelijk kan ronddraaien want de zijkanten afsmeren wordt dalijk een lekkere kliederboel :)
Breek alvast de kitkats in 2-en en leg ze klaar.
Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. vla kun je de zijkanten gaan insmeren ermee.
Gebruik een spatel of gewoon de achterkant van een mes.

Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de kitkats er tegenaan plakken.
Dit is een lastig klusje, de kitkats blijven nog niet genoeg plakken dus vallen af en toe om.
Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen.
Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.

Als de rest van het choco mengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
Let op, las het nog te dun is gaat het door de kitkats heen lopen!

Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet in de koelkast.

Bron

https://www.facebook.com/Kookboekclub?ref=stream

Serveertip

Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Trennie avatar
Trennie 25-02-2015

Nog een belangrijke tip: Het is essentieel voor een goede opbouw van de kitkat om ze met de "bovenkant" naar buiten te plaatsen. Zo krijg je aan de binnenzijde een rand die naadloos aansluit en hierdoor netjes oogt en stevig afsluit. Zie het verschil in de foto's. Leuke taart! Had em idd ook al eens op Facebook voorbij zien komen.

Luus1960 avatar
Luus1960 12-01-2015

Ik vind vooral de varkentjes die door je zoontje zijn gekleid erg grappig! :-D

Rianne1987 avatar
Rianne1987 11-05-2014

hoelang is de taart houdbaar?

Tajna1967 avatar
Tajna1967 12-10-2013

Ik heb om de KitKat keukenfolie gewonden, de binnenzijde met gesmolten chocolade ingesmeerd en toen zo in de koelkast op laten stijven. Daarna kon de vulling er gemakkelijk ingegoten worden. Vlak voor het opdienen haal je de folie er voorzichtig af en maak je een mooi strik -al dan niet van fondant- om de taart.

Sunshine1975 avatar
Sunshine1975 07-10-2013

Wat een leuke taart.. Bedankt voor het delen, ga hem zeker een keer maken.

poebeerr avatar
poebeerr 07-10-2013

Wat een geweldig leuke taart. Ik hou van chocola dus hij moet wel overheerlijk zijn! Marij

souvlaki avatar
souvlaki 13-08-2013

Zooo leuk om te maken en hij is heerlijk!!! Bedankt voor het delen van recept! Groetjes Souvlaki

anne_kirsten avatar
anne_kirsten 17-05-2013

Superleuk om te maken. Succes verzekerd!! :-)

jootje66 avatar
jootje66 14-05-2013

misschien een tip voor en ieder die de taart nog wil gaan maken: ik heb de zijkanten van de taart niet ingesmeerd met het chocolademengsel, maar chocoladepasta (gewoon uit een potje) aan de kitkat gesmeerd en deze zo per 2 aan de taart geplakt. Werkt perfect!! geen kiederboel en het plakt direct. Daarna wel eerst het lintje om de taart doen voor je het chocolademengsel bovenop de taart giet! succes!!

tollieswollies avatar
tollieswollies 06-03-2013

Het is een geweldig recept om te maken. Het vraagt wel wat tijd en geduld maar hij is super leuk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten