clotted cream

  • Engels,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-02-2013

(vetgehalte 55%)
Clotted Cream is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is. Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl
Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream.
Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom.

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr mascarpone
125 gr crème fraiche / slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

beide ingredienten mengen

Bron

kookrubriek.nl

Serveertip

lekker bij scones

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten