Scones, lemon curd en clotted cream

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Scones, lemon curd en clotted cream

    Scones, lemon curd en clotted cream

    Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

Deel dit recept

Ingrediënten
SCONES (12 stuks):
- 250 gram zelfrijzend bakmeel;
- 4 th. bakpoeder;
- 65 gram koude boter, in blokjes;
- 65 gram witte basterdsuiker;
- mespunt zout;
- 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;
- bloem om het werkblad mee te bestuiven

LEMON CURD (1 POT)
- 2 (onbespoten) citroenen;
- 2 kleine eieren;
- 1 eierdooier;
- 125 gram kristalsuiker;
- 75 gram (ongezouten) roomboter.

CLOTTED CREAM:
- 125 ml. slagroom;
- 250 gram mascarpone;
- 3 zakjes vanillesuiker.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4583,97 kcal
Koolhydraten 439,29 g
Eiwitten 68,52 g
Vetten 279,68 g
Benodigdheden
Bakpapier, deegroller,au-bain-marie pan of glazen schaal.

Voorbereiding

SCONES:
- Je kunt het deeg een dag van tevoren maken, dan afgedekt met folie in de koelkast bewaren.
-

Bereidingswijze

SCONES:
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar.
- Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt;
- Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg;
- Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik;
- Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt;
- Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk;
- Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin;
- Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met lemon curd (of jam) en clotted cream.

LEMON CURD (1 pot)
- was de citroenen en rasp de schil met een fijne rasp (alleen het geel!). Pers de citroenen uit;
- Klop in een kom de eieren en de dooier goed, maar laat niet schuimen. Meng de suiker er doorheen en roer tot het is opgelost. Voeg de citroenrasp en sap toe.
- Kook in een pan een bodem water. Draai het vuur lager en hang een au-bain-marie pan of glazen schaal erboven en smelt hierin de boter totdat hij romig is;
- Voeg rustig het ei-suiker-citroen mengsel toe en klop goed met een garde. Blijg goed kloppen (anders gaat het mengsel schiften) totdat het mengsel dik wordt als dikke vla. Dit duurt ongeveer tien minuten. Neem het mengsel dan gelijk van het vuur.
- Stort het mengsel in een (met soda) schoongemaakte pot en dek af met een cellofaantje (tegen velvorming);
- Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Afgekoeld wordt de lemon curd nog iets dikker.

CLOTTED CREAM:
- De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren

Bron

zelf en vriendin

Serveertip

zie foto

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Christa_Beldman avatar

Doorsturen

Home Recepten