Scones, lemon curd en clotted cream

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2013
  • Scones, lemon curd en clotted cream

    Scones, lemon curd en clotted cream

    Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

Deel dit recept

Ingrediënten
SCONES (12 stuks):
- 250 gram zelfrijzend bakmeel;
- 4 th. bakpoeder;
- 65 gram koude boter, in blokjes;
- 65 gram witte basterdsuiker;
- mespunt zout;
- 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;
- bloem om het werkblad mee te bestuiven

LEMON CURD (1 POT)
- 2 (onbespoten) citroenen;
- 2 kleine eieren;
- 1 eierdooier;
- 125 gram kristalsuiker;
- 75 gram (ongezouten) roomboter.

CLOTTED CREAM:
- 125 ml. slagroom;
- 250 gram mascarpone;
- 3 zakjes vanillesuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier, deegroller,au-bain-marie pan of glazen schaal.

Voorbereiding

SCONES:
- Je kunt het deeg een dag van tevoren maken, dan afgedekt met folie in de koelkast bewaren.
-

Bereidingswijze

SCONES:
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar.
- Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt;
- Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg;
- Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik;
- Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt;
- Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk;
- Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin;
- Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met lemon curd (of jam) en clotted cream.

LEMON CURD (1 pot)
- was de citroenen en rasp de schil met een fijne rasp (alleen het geel!). Pers de citroenen uit;
- Klop in een kom de eieren en de dooier goed, maar laat niet schuimen. Meng de suiker er doorheen en roer tot het is opgelost. Voeg de citroenrasp en sap toe.
- Kook in een pan een bodem water. Draai het vuur lager en hang een au-bain-marie pan of glazen schaal erboven en smelt hierin de boter totdat hij romig is;
- Voeg rustig het ei-suiker-citroen mengsel toe en klop goed met een garde. Blijg goed kloppen (anders gaat het mengsel schiften) totdat het mengsel dik wordt als dikke vla. Dit duurt ongeveer tien minuten. Neem het mengsel dan gelijk van het vuur.
- Stort het mengsel in een (met soda) schoongemaakte pot en dek af met een cellofaantje (tegen velvorming);
- Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Afgekoeld wordt de lemon curd nog iets dikker.

CLOTTED CREAM:
- De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren

Bron

zelf en vriendin

Serveertip

zie foto

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1357588121 avatar
mobiel_1357588121 18-02-2016

Kan het zijn dat je een eitje mist bij de scones, of teveel melk? Ik heb vanmiddag je deeg gemaakt, maar dat was veel te nat.

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 29-03-2015

TH is theelepel, geen gist gebruiken maar bakpoeder. gist geeft een andere smaak.

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 29-03-2015

ziet er heerlijk uit ga ze maken. bedankt.

rubendv avatar
rubendv 19-12-2014

TH is thee lepel? (voor de gist). Ben benieuwd!

Veertje11 avatar
Veertje11 05-03-2014

Lijkt me heerlijk

Paaseitje1989 avatar
Paaseitje1989 30-01-2014

Oh het was echt heerlijk!!! De lemon curd is zo lekker!!

andreaVS avatar
andreaVS 31-12-2013

Cream Tea! Ziet er lekker uit, ik ga het recept proberen!

andreaVS avatar
andreaVS 31-12-2013

Cream Tea! Ziet er lekker uit, ik ga het recept proberen!

mwsissie avatar
mwsissie 20-08-2013

Ik heb altijd gehoord dat je clotted cream kunt nabootsen door gelijke delen mascarpone en zure room te mengen! Jouw versie lijkt me lekkerder eigenlijk! Bedankt voor het idee! Groetjes. :-) :-) :-)

gerrie19 avatar
gerrie19 19-08-2013

wil je toch clotted cream deze is te koop bij de jumbo

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten