Hemelse Chocoladetaart

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Hemelse Chocoladetaart

    Hemelse Chocoladetaart

    Hemelse Chocoladetaart

Deze taart is machtig en machtig lekker. Het recept is met veel experimenteren uiteindelijk goed gelukt. Het was eerst de bedoeling een pudding te maken op de ouderwetse manier. En dit kwam er uiteindelijk uit. Maar pas op, het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit van de eieren.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
500 g pure chocolade
14 eieren
375 g fijne kristalsuiker
½ theelepel zout
Enkele druppels citroensap
Boter voor het invetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven,springvorm 28 cm, bakpapier

Voorbereiding

De bakvorm bekleden met bakpapier (het papier heel licht met boter invetten)

Bereidingswijze

De bakvorm bekleden met bakpapier (het papier heel licht met boter invetten)
De chocolade au bain Marie zachtjes laten smelten tot een vloeibare substantie
De eieren splitsen
Eigeel en suiker tot een luchtige crème kloppen
Eiwit met zout en citroensap tot een vaste sneeuwmassa kloppen
De chocolade handwarm op de eigeelmassa gieten
Ei sneeuw erop leggen
Voorzichtig door elkaar spatelen
De massa voorzichtig in de bekleedde vorm geven en glad strijken
45 minuten bij 180 graden bakken
Pas als de taart geheel is afgekoeld mag hij uit de vorm worden genomen

Serveertip

Erg lekker met rood- of citrusfruit en slagroom (maakt toch niets meer uit, als je dan fout gaat, doe het goed)
Ook lekker als Grand Dessert geserveerd met verschillende mousse en fruit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

misseliza avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten