Hemelse Chocoladetaart
- Internationaal, Banket
- 60-120 min.
Deze taart is machtig en machtig lekker. Het recept is met veel experimenteren uiteindelijk goed gelukt. Het was eerst de bedoeling een pudding te maken op de ouderwetse manier. En dit kwam er uiteindelijk uit. Maar pas op, het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit van de eieren.
Ingrediënten 16 personen
500 g pure chocolade14 eieren
375 g fijne kristalsuiker
½ theelepel zout
Enkele druppels citroensap
Boter voor het invetten
Benodigdheden
oven,springvorm 28 cm, bakpapier
Voorbereiding
De bakvorm bekleden met bakpapier (het papier heel licht met boter invetten)
Bereidingswijze
De bakvorm bekleden met bakpapier (het papier heel licht met boter invetten)
De chocolade au bain Marie zachtjes laten smelten tot een vloeibare substantie
De eieren splitsen
Eigeel en suiker tot een luchtige crème kloppen
Eiwit met zout en citroensap tot een vaste sneeuwmassa kloppen
De chocolade handwarm op de eigeelmassa gieten
Ei sneeuw erop leggen
Voorzichtig door elkaar spatelen
De massa voorzichtig in de bekleedde vorm geven en glad strijken
45 minuten bij 180 graden bakken
Pas als de taart geheel is afgekoeld mag hij uit de vorm worden genomen
Serveertip
Erg lekker met rood- of citrusfruit en slagroom (maakt toch niets meer uit, als je dan fout gaat, doe het goed)
Ook lekker als Grand Dessert geserveerd met verschillende mousse en fruit.