Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2013
  • Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

    Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

    Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

  • Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

    Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

    Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

  • Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

    Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

    Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

Heerlijk gekruide gehaktballen in een lekkere saus van gegrilde paprika`s. Heelijk bij pasta of rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
600 gram (gemengd) gehakt
1 ei
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels paneermeel
zout, peper
1/2 theelepel cayennepeper of meer naar smaak
2 eetlepels olie
280 gram gegrilde paprika`s uit een pot
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels witte wijnazijn
200 ml runderfond (of runderbouillon eventueel van blokje)
wat suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan
schaal om het gehakt te kruiden

Bereidingswijze

Voor het gehakt:
1 ui en 1 teentje knoflook pellen en snipperen.
Bij gebruik van verse rozemarijn deze wassen, drogen en blaadjes fijn hakken.

Gehakt vermengen met de uisnippers, knoflook, rozemarijn, ei, mosterd, paneermeel, cayennepeper en peper en zout (naar smaak).
Van het gekruide gehakt 8 ballen vormen.
Olie verhitten in de koekenpan en hierin de gehaktballen aan beide zijden plm. 3 minuten bakken. Gehaktballen uit de pan nemen en opzij zetten.

Voor de saus:
Restant uien en knoflook pellen en snipperen.
Uitgelekte paprika`s in reepjes snijden.

In overgebleven bakvet van de gehaktballen de uisnippers en knoflook glazig bakken.
Paprikareepjes toevoegen en even meebakken.
Tomatenpuree erbij en ook even meebakken. Azijn en runderfond/bouillon toevoegen.
Alles goed door elkaar roeren.
Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en wat suiker naar smaak.
Doe de gebraden gehaktballen nu in de saus en laat ze nog plm. 10 minuten garen.

Bron

Lafer, Lichter, Lecker! Unsere besten Rezepte

Serveertip

Lekker met een pastasoort of rijst en een lekkere groene sla.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 17-06-2017

Dat is nog eens leuk om te horen Ankie. Dank je wel. Groetjes en fijn weekend, Petra

ankie43 avatar
ankie43 14-06-2017

Hallo wat een goeie ballen, had er 6 uit 500 gr gehakt ,was erg lekker. Gaat morgen nog een keer in de herkansing met je lekkere rijstgerecht. De twee overige gaan op brood als een soortement sloppy joe. Lekker weer . Ankie.

ankie43 avatar
ankie43 14-06-2017

Zo, en de ballen staan ook te pruttelen voor vanavond. Het ruikt her heerlijk in huis, Petra. Groetjes, Ankie.

Cecileg avatar
Cecileg 08-01-2014

Hoi Petra, dit lijkt me erg lekker en zal deze week wel op het menu verschijnen, zal je laten weten hoe we dit vonden. Lieve groet Cecile

deonart avatar
deonart 17-03-2013

Petra, dit was héérlijk! Mijn zoon en mezelf vond het allebei een blijver en weer anders dan mijn gehaktballetjes. Weer een nieuwe gehaktbal in mijn arsenaal dus. Met deze ballen stond ik ook weer voor een nieuwe uitdaging om iets er tegenover als bijgerecht te stellen die er goed bij zouden passen. Het is toen [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1411876/Gegratineerde-molshopen-van-aardappelspinaziepuree][b][u]Gegratineerde molshopen van aardappel-spinaziepuree[/u][/b][/url] geworden en als groenten had ik gekookte erwten en worteltjes op smaak gebracht met boter, zout, peper, suiker en peterselie.

Delarosa avatar
Delarosa 04-03-2013

Hoi Petra, voor vandaag stond er al gehakt op het `menu` maar deze gaan het worden, water in de mond ... Dank je wel hiervoor en vriendelijke smulgroet, Erwin

deonart avatar
deonart 04-03-2013

Lijk me lekker Petra en de geroosterd paprika doen ik lekker zelf. En gebruik daarbij mijn zelf getrokken Hooglander bouillon. Och wat kan het leven mooi zijn! Groetjes Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten