Gevulde Champignons
- Europees, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-02-2013
Snel en makkelijk hapje
Ingrediënten 4 personen
12 champignons (middelgroot)300 g geitenkaas (zachte, type Chavroux)
3 plakjes ontbijtspek
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 el tuinkruiden (gehakt: peterselie, oregano, basilicum,...)
parmezaan (versgeraspt)
olijfolie
peper
zout
Benodigdheden
Oven, ovenplaatVoorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de champignons droog schoon. Haal de steeltjes eruit en hak ze fijn. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij het ontbijtspek in reepjes.
Bereidingswijze
2. Bak het spek even in een pan. Voeg er de gehakte champignonsteeltjes, de sjalot en de knoflook aan toe. Roerbak tot al het vrijkomende vocht verdampt is.
3. Neem de pan van het vuur af en laat lichtjes afkoelen. Roer dan de geitenkaas en gehakte tuinkruiden door het champignonmengsel.
4. Bestrijk de champignons rondom met olijfolie en vul ze met het mengsel. Bestrooi met versgeraspte parmezaan.
5. Zet de champignons in een ovenschaal en laat ze 10 à 15 minuten garen in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Bron
Libelle Lekker!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties