Hazelnoot/Karamel-schuimgebakjes

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2013
  • Hazelnoot/Karamel-schuimgebakjes

    Hazelnoot/Karamel-schuimgebakjes

    Hazelnoot/Karamel-schuimgebakjes

Deze huisgemaakte schuimgebakjes smaken minstens zo lekker als bij de banketbakker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 ml eiwit (ongeveer 5 eieren, iets meer is niet erg), 300 gr suiker, ongeveer 130 gr hazelnoten (krokant/gesuikerd), 1 zakje vanillesuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje klopfix, flinke eetlepel mascarpone, 75 ml Bailey`s, eetlepel Karamelsaus.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 644,89 kcal
Koolhydraten 91,71 g
Eiwitten 6,23 g
Vetten 26,32 g
Benodigdheden
Mengkom, spatel, spuitzak, mixer.

Bereidingswijze

Schuim maken:

Klop het eiwit stijf met de mixer en voeg dan beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe (tijdens het kloppen). Klop net zo lang tot het eiwit dusdanig stijf is, dat het eiwit blijft hangen als je de kom op z`n kop hangt. Spatel dan voorzichtig 40 gram van de gesuikerde/krokante hazelnoten door het eiwit (niet meer mixen!). Schep het schuim direct in een spuitzak, en maak rondjes van ongeveer 6 cm op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Laat ze 65 minuten garen/hard worden in de oven op 140 graden.

De vulling:
Klop de slagroom (zonder suiker) met de mascarpone, de klopfix, de karamel en de Bailey`s goed stijf. Beter iets te stijf dan te slap. Neem daar dus de tijd voor. Het moet een beetje naar boterdikte neigen. De karamel zorgt al voor de zoete smaak, vandaar zonder suiker.

Laat het schuim afkoelen als ze klaar zijn. Spuit dan een laag van de (karamel)slagroom op een laag schuim en leg er weer een schuimlaagje overheen. Bedek de zijkanten van het gebak ook met de karamelslagroom (met een spatel of paletmes) en druk voorzichtig wat krokante/gesuikerde hazelnoten tegen de randen. Dan nog een toef karamelslagroom en wat hazelnoten er bovenop. En zo maak je dus ook de rest van het schuim, de slagroom en de hazelnoten op. Je kunt de gebakjes eventueel ook garneren met geraspte pure chocolade.

Je kunt de gebakjes rustig nog de volgende dag opeten (mits uiteraard in de koelkast bewaard).

Eet smakelijk!

Bron

Via via

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten