Kaasfondue met champignons
- Europees,
- 30-60 min.
Kaasfondue op basis van champignons en belegen kaas. Zeer geschikt voor jongere kinderen omdat deze fondue veel milder is dan de traditionele Zwitserse variant.
Ingrediënten 6 personen
500 gram kastanje champignons300 gram roomboter
300 gram bloem (biologisch)
300 gram Kernhem kaas
900 gram Belegen kaas
zout, peper en maggi
1 bosje verse peterselie
Optioneel: een flinke scheut witte wijn
Voor een niet vegetarische variant:
300 gram ham (plakjes)
Benodigdheden
Kaasfondue set of rechaudKeukenmachine
Voorbereiding
Snijd de Kernhem in blokjes
Rasp de Belegen kaas.
Snijd de champignons in plakjes (voor kleinere kinderen kan je de champignons ook heel klein snijden zodat het niet herkenbaar is in het eindresultaat)
Snijd de peterselie fijn
Bereidingswijze
Breng een grote pan water aan de kook en kook de champignons gaar in 5 minuten (bewaar het kookvocht !)
Smelt de boter in een grote pan en maak met de bloem een roux. Laat deze goed gaar worden.
Voeg beetje bij beetje het champignonvocht toe tot je een gladde gebonden saus krijgt.
Voeg dan de kaas en de champignons (en evt de ham) toe aan de saus en blijf goed roeren. Dit kost wat kracht en tijd maar blijf goed roeren en verwarmen tot je een mooie gladde fondue krijgt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht (of witte wijn) toe of wat melk als de fondue te dik blijft.
Voeg peper, zout en maggi naar smaak toe en roer voor het serveren de peterselie door de kaasfondue.
Serveertip
Serveer met (stok)brood of stukjes groente zoals wortel, broccoli, bleekselderij of bloemkool (even kort koken)
Oh ja, en een goed glas witte wijn natuurlijk.
Eet smakelijk...