Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2013
  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

    Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo doorregen runderlappen
125 gr magere gerookte spekblokjes
1 gele paprika
1 rode paprika
3 uien
4 teentjes knoflook
1 klein Spaans pepertje (zonder zaad)
250 gr verse champignons
1 stengel bleekselderij (halve ringen)
Zeezout
Zwarte peper
1 ½ t basilicum
1 t rozemarijn
1 t dragon
1 t tijm
1 t oregano
2 el vers gesnipperde peterselie
50 gr boter
3 el olijfolie
½ el balsamico azijn di Modena I.G.P.
½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd)
1 dl stevige rode wijn (Tempranillo)
200 ml warme runderbouillon
2 el bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote hapjespan of braadpan met deksel of slowcooker

Bereidingswijze

Snij het rundvlees in blokken, kruid het met wat peper en zout uit de molen en haal door een bord met bloem. Zo schroeit het mooier en sneller dicht en blijft het vlees mals. Snij de groente in blokjes, de champignons in plakjes, snipper de knoflook, het kleine pepertje en de peterselie fijn (deze even apart zetten).
Doe boter en olijfolie in een hapjespan of braadpan met deksel, laat smelten, voeg beetje bij beetje de blokjes vlees en spek toe en roerbak ze rondom bruin. Op het laatste fruit je de ui en knoflook even mee totdat het glazig is. Dan afblussen met de wijn (ik gebruikte Tempranillo, stevige Spaanse wijn op hout gerijpt). Dan de warme runderbouillon erover gieten totdat het net onder staat, cherry tomaten toevoegen, gedroogde kruiden, selderij en het pepertje gesnipperd toevoegen Al die smaken krijgen de kans om lekker in dat vlees te trekken. Tenslotte de champignons en paprikablokjes toevoegen en lekker 3 uur laten pruttelen. Zorg er wel voor dat het niet droog komt te staan, voeg desnoods nog wat bouillon toe. Nu heb je botermals gekruid rundvlees met een heerlijk gestoofd groentenprutje. Even proeven en eventueel nog wat op smaak brengen met een klein beetje extra zout. Als de saus iets te dun is eventueel al roerend nog wat binden met wat maizena of een klein beetje extra bloem. Je krijgt dan een mooie gladde saus. Echt heel lekker dit ! Eet smakelijk ! TIP: de volgende dag is het gerechtje nog veel lekkerder en is ook prima in te vriezen

Serveertip

Heerlijk over pasta, Penne, Tagliatella of andere pasta naar keuze danwel over Italiaanse aardappelpuree of Rösti en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

francinahelena avatar
francinahelena 05-09-2019

ik ben bezig dit te maken, maar vraagje: moet de peterselie erbij of apart erover strooien op t laatst?

jansjeeradus932 avatar
jansjeeradus932 27-08-2017

Erg lekker maar wanneer gaat de balsamico azijn er in?

jeeeeen avatar
jeeeeen 30-05-2013

Was heel lekker, voor herhaling vatbaar!! Al hoef ik t voorlopig niet te maken, de pan zat bijna tot de rand gevuld! Dat wordt invriezen!!

omajan avatar
omajan 02-05-2013

Dit was echt heerlijk. Bedankt voor weer een heerlijk recept en alvast een goed weekend. Groetjes Marianne

nicoleridders avatar
nicoleridders 24-02-2013

superlekker; alles in wat mindere hoeveelheden gebruikt (1 ui, 1 paprika, 2 tenen knoflook). Geen bleekselderij en tomaten; zijn de meesten hier geen liefhebber van. Verder heel erg goed bevallen!

adeline43 avatar
adeline43 23-02-2013

Ik heb het recept van Antoinia(lekkerste sucadelappen van een chefkok) gemaakt en het was erg lekker, maar deze wil ik ook graag uitproberen en neem je recept graag mee. Bedankt, groetjes Adeline

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 19-02-2013

Ik heb het met paardenvlees gemaakt en het was zóóóóó`lekker. Gr. Wilmmmmie _O_

Fressnapf avatar
Fressnapf 18-02-2013

Dank, dank, ja dit is smullen, maar nu mag mijn nieuwe assistent even. Die grootoor, mijn nieuwe assistent en controleur, moet zijn mails nog beantwoorden. *;

Joyce1956 avatar
Joyce1956 18-02-2013

Hoi Alex. Bedankt voor wederom weer een heerlijk recept.Neem het weer mee.Groetjes Joyce

hedy1962 avatar
hedy1962 17-02-2013

Hallo Alex, Dit recept ziet er wederom heerlijk uit en klinkt erg lekker , ik neem het dus mee. Bedankt voor het delen en een fijne zonnige dag toegewenst. Groetjes, Hedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten