Gemarineerde steak
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Koolhydratenarm - Fase 1
Ingrediënten 6 personen
750 gr steak - 6 stuks1 kleine rode ui
80 ml balsamico azijn
35 gr kappertjes
2 el oregano
3 tenen knoflook
1/4 thl zout
1/4 thl grof gemalen zwarte peper
scheutje olijfolie
Benodigdheden
grillpan of grillplaatgrote afsluitbare plastic zak
Voorbereiding
laten de kappertjes uitlekken
oregano en knoflook fijn hakken
snijd een kwart van de ui in hele fijne ringen en zet die weg
hak de rest van de ui in blokjes
meng azijn, kappertjes, oregano, blokjes ui en knoflook in een kom
meet ca 60 ml van dit mengsel af en vermeng dit met de fijn gesneden ui in een apart kommetje en bewaar dit voor het opdienen
marineren:
bestrooi beide kanten van de steaks met zout en peper en prik met een vork op diverse plaatsen in het vlees, zodat de marinade goed kan worden opgenomen
doe de steaks in een grote afsluitbare plastic zak en giet het uimengsel hierbij
laat een uur of langer marineren (kan ook een dag van te voren)
Bereidingswijze
verhit de grillplaat (of BBQ).
haal de steaks uit de marinade en leg ze op de grillplaat.
grill de steaks 4-5 min aan elke kant tot ze medium gaar zijn
laat 5 min staan vóór het opdienen
leg het vlees op een schaal en giet de dressing erover
Bron
Het South Beach dieet (A. Agatston)