Gemarineerde steak

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Koolhydratenarm - Fase 1

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 gr steak - 6 stuks
1 kleine rode ui
80 ml balsamico azijn
35 gr kappertjes
2 el oregano
3 tenen knoflook
1/4 thl zout
1/4 thl grof gemalen zwarte peper
scheutje olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan of grillplaat
grote afsluitbare plastic zak

Voorbereiding

laten de kappertjes uitlekken
oregano en knoflook fijn hakken
snijd een kwart van de ui in hele fijne ringen en zet die weg
hak de rest van de ui in blokjes
meng azijn, kappertjes, oregano, blokjes ui en knoflook in een kom
meet ca 60 ml van dit mengsel af en vermeng dit met de fijn gesneden ui in een apart kommetje en bewaar dit voor het opdienen
marineren:
bestrooi beide kanten van de steaks met zout en peper en prik met een vork op diverse plaatsen in het vlees, zodat de marinade goed kan worden opgenomen
doe de steaks in een grote afsluitbare plastic zak en giet het uimengsel hierbij
laat een uur of langer marineren (kan ook een dag van te voren)

Bereidingswijze

verhit de grillplaat (of BBQ).
haal de steaks uit de marinade en leg ze op de grillplaat.
grill de steaks 4-5 min aan elke kant tot ze medium gaar zijn
laat 5 min staan vóór het opdienen
leg het vlees op een schaal en giet de dressing erover

Bron

Het South Beach dieet (A. Agatston)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Truke1 avatar
Truke1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten