Afrikaans gehaktbrood

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2013
  • Afrikaans gehaktbrood

    Afrikaans gehaktbrood

    Afrikaans gehaktbrood

dit recept heb ik gemaakt voor lotgenoten die t.g.v. kanker in het hoofd/halsgebied moeilijk kunnen eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gehakt naar keuze
-8 gewelde abrikozen in kleine stukjes gesneden
-2 teentjes knoflook in kleine stukjes gehakt
-zout naar keuze
-1 koffie lepeltje gemalen komijn
-1 koffielepeltje gemalen koriander
- 1 koffielepeltje kaneel
- 1 koffielepeltje sambal brandal
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakeblik

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom en alle ingrediënten erbij.
Roer alles goed door elkaar.
Vet een cakeblik in en verdeel het gehaktmengsel erin.
Bovenop met een lepel egaal strijken.
In een voorverwarmde oven op 175 graden gaar bakken.
Aluminiumfolie erop leggen en de laatste 10 minuten zonder.

Tomaten-chutneysaus
Doe een pakje gezeefde tomaten in een steelpannetje.
Voeg 2dl kokosmelk, 2 eetlepels mangochutney (potje), wat zout en voor de liefhebbers nog wat sambal en zoveel water dat er een mooie gladde saus ontstaat.
Couscous volgens recept maken.
De biologische couscous van de man die op de kleintjes let is een gemakkelijke snelle methode.

Serveertip

serveren met couscous en salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten