pizzadeeg

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • pizzadeeg

    Pizzadeeg

    Pizzadeeg

pizzadeeg

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g 00-bloem
100 g water
18 g verse gist of 7 g droge gist
2 el olijfolie
1 kl zout
1 snuifje suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 954,60 kcal
Koolhydraten 148,58 g
Eiwitten 33,84 g
Vetten 23,28 g
Benodigdheden
Keukenrobot

Bereidingswijze

bereiden:
Doe de bloem in een kom. Meng de olijfolie, het zout en de suiker onder de bloem. Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem. Kneed met de hand tot een homogene en gladde massa.

rijzen:
Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Bron

Peppe voor njam!

Serveertip

Enkel extra tips:
Op de eerste plaats moet je een hele goede bloemsoort gebruiken. (type 00)

Verder is het heel belangrijk als je je pizzadeeg maakt dat je het zout niet vermengd met de gist.
Zout en gist benadeeld het rijsproces.

Ook heel belangrijk is de temperatuur in de oven en om enigszins de temperatuur van een echte pizzaoven na te bootsen is gebruik maken van een pizzasteen en pizzaschep.
Zelf zet ik mijn hete luchtoven ruim een uur voordat ik ga bakken in op hete lucht en dan zo heet mogelijk.
Kom daardoor net boven de 300 graden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

agent11 avatar
agent11

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten