pizzadeeg
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
pizzadeeg
Ingrediënten
200 g 00-bloem100 g water
18 g verse gist of 7 g droge gist
2 el olijfolie
1 kl zout
1 snuifje suiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 954,60 kcal |
Koolhydraten | 148,58 g |
Eiwitten | 33,84 g |
Vetten | 23,28 g |
Benodigdheden
KeukenrobotBereidingswijze
bereiden:
Doe de bloem in een kom. Meng de olijfolie, het zout en de suiker onder de bloem. Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem. Kneed met de hand tot een homogene en gladde massa.
rijzen:
Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plaats.
Bron
Peppe voor njam!
Serveertip
Enkel extra tips:
Op de eerste plaats moet je een hele goede bloemsoort gebruiken. (type 00)
Verder is het heel belangrijk als je je pizzadeeg maakt dat je het zout niet vermengd met de gist.
Zout en gist benadeeld het rijsproces.
Ook heel belangrijk is de temperatuur in de oven en om enigszins de temperatuur van een echte pizzaoven na te bootsen is gebruik maken van een pizzasteen en pizzaschep.
Zelf zet ik mijn hete luchtoven ruim een uur voordat ik ga bakken in op hete lucht en dan zo heet mogelijk.
Kom daardoor net boven de 300 graden