Wrap der afgewezen groente

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-02-2013

Bezopen doen we allemaal domme dingen, maar één van de dingen die ik nooit begreep is het gedrag van dronken mensen om 4 uur `s nachts bij de kebab-zaak. De lallende medemens bestelt daar steevast een broodje kebab of Turkse pizza met alleen maar vlees en veel saus, maar `laat de groente maar zitten`. Laat dat nou waarschijnlijk het enige zijn wat wel is wat het lijkt. Die draaiende rol vlees kan zomaar een homp aan elkaar geplakte hamsterpezen zijn wat al 3 dagen ronddraait. Maar die komkommer in de bak is denk ik gewoon een komkommer.

Op zich interesseert de komkommer me niet eens zoveel. Net zoals de tomaat. Maar dat alles gecombineerd met witte kool, uitjes en augurkjes maakt het heerlijk. Kool is hartstikke Hollands en heerlijk op een vettig broodje. Waarom ontwijken we het als de Zwarte Plaag?

Kool en rauwkost, gecombineerd met vlees of rookvis in een wrap met een pittige yoghurtsaus is gewoon heerlijk. Met of zonder 15 rondklotsende biertjes in je buik.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 witte kool
2 rode uien
1 wortel
1 teentje knoflook
1/2 verse peper
1/2 citroen
Yoghurt en mayonaise/creme fraiche/slasaus
1 pak wraps
Vis of Vlees: Ik gebruikte gerookte makreel (wat erg lekker hierbij is), maar je kan ook kip, gehakt of waar je ook maar zin in hebt erbij doen. Of, als je vegetarisch bent, helemaal geen vlees.

verse peterselie
komijn
paprikapoeder
dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine is handig. Zoniet, pas op je vingers bij het snijden.

Voorbereiding

Stop de kool, uien en wortel in de keukenmachine en snijd het fijn. Bij gebrek aan keukenmachine, zal je het toch echt zelf moeten doen. Stop het in een mooie kom, doe er het sap van de citroen bij en nog wat peper en zout en hussel het om. *1

Voor de saus doe je de yoghurt en wat mayonaise bij elkaar. Creme fraiche of slasaus is ook lekker, maar kijk even wat je in huis hebt. Doe daar de fijngesneden teen knoflook en peper bij en breng het op smaak met peper, zout en een theelepel komijn, paprikapoeder en dille.

Als je gerookte makreel hebt gehaald, hoef je deze alleen even goed uit zijn velletje te halen. Voor gehakt of kip kruid je de boel met wat Arabische kruiden zoals komijn, koriander of zelfs wat garam masala.

Bereidingswijze

Bak het vlees en verwarm de wraps. Zet alles op tafel en beleg je wraps met de saus, vlees en groenten en probeer er niet een al te grote teringzooi van te maken op je bord.

Serveertip

Je kan de wraps al van tevoren zelf maken en vullen. Doe dan zoals ze het in de kebab-zaak doen en draai de onderste helft in wat aluminium-folie. Zo maak je mooiere rollen en er valt minder vulling uit tijdens het eten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten