boterkoekjes

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2013
  • boterkoekjes

    Boterkoekjes

    Boterkoekjes

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gr zachte boter
300 gr zelfrijzende bloem
175 gr suiker
1ei
1eierdooier
chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steek vormpjes
deegroller

Bereidingswijze

doe de boter bij de suiker voeg het ei toe en als laatste de bloem
kneed tot een deegbal, het kan zijn dat je nog wat extra bloem moet toevoegen
laat ongeveer 1 uur rusten in de diepvries
rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte
steek met de vormpjes de koekjes uit en leg op de bakplaat
neem een eierdooier doe er een klein beetje water bij en bestrijk de koekjes met het eimengsel
bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 170 graden ongeveer 15 min, dit kan afhankelijk van de grootte van de vormpjes langer of korter zijn

Bron

Libelle

Serveertip

als de koekjes gebakken zijn kan je nog chocolade smelten en de koekjes in de chocolade depppen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten