Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-02-2013
Ik had nog heerlijke zalmmoten over die op moesten. Gisteren ook al iets heel lekkers gegeten en had nog wat fruit over dus besloot om de zalmmoten ook maar Aziatisch te bereiden. Dit is echt heel lekker, alles is op en dit is een gezond en slank recept. Dus de mensen die van zalm en vis houden en lekker Aziatisch willen smullen grijp je kans want dit doet je tong strelen.
Ingrediënten 4 personen
4 flinke verse zalmmoten1 teentje knoflook (fijn)
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
2 el honing
2 el sesamolie
2 el goede olijfolie
1 el bruine basterdsuiker
2 el verse gember (fijngehakt)
4 el blokjes perzik (fijn uit blik)
Benodigdheden
ovenschaal, aluminiumfolieBereidingswijze
Neem een schaal en meng de sojasaus, de rijstazijn, de olijfolie, sesamolie, de honing, gember en de knoflook. Voeg de zalmmoten toe en laat deze ongeveer 3 kwartier in het mengsel in de koelkast afgedekt marineren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem aluminiumfolie, vet een beetje in met olie, leg de zalmmoten met de resten van de marinade op de folie, schep er op elke moot 1 el blokjes perzik over en vouw goed dicht. Leg de pakketjes nu in een ovenschaal in de oven en bak ze in ongeveer 25 - 30 minuten gaar. Niet te lang want anders word je vis te droog.
Serveertip
Serveer op een bedje witte rijst en wat salade met komkommer, cherrytomaat en sprenkel daar wat olijfolie en balsamico over, erg lekker !
Laatste reacties
Ow, lijkt mij erg lekker, ga ik in de stoomoven proberen! Bedankt voor dit recept, groetjes, Miranda
Dat ziet er lekker uit, dus neem ik het mee. Bedankt en groetjes, Hermien
Dit klinkt heel lekker ! Ik neem het recept mee , dank je wel Groetjes, Hedy
lekker Alex, ik print het. En heel veel sterkte met je operatie. liefs ruth
Hmmm een lekker visje gaat er altijd in. Groetjes Wilmie _O_
Dit wil ik ook wel eens proberen, neem het mee dus. [br] Groetjes, Louise