Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2013
  • Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

    Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

    Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

  • Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

    Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

    Aziatische zalmmoten met gember, sesam en perzik

Ik had nog heerlijke zalmmoten over die op moesten. Gisteren ook al iets heel lekkers gegeten en had nog wat fruit over dus besloot om de zalmmoten ook maar Aziatisch te bereiden. Dit is echt heel lekker, alles is op en dit is een gezond en slank recept. Dus de mensen die van zalm en vis houden en lekker Aziatisch willen smullen grijp je kans want dit doet je tong strelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke verse zalmmoten
1 teentje knoflook (fijn)
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
2 el honing
2 el sesamolie
2 el goede olijfolie
1 el bruine basterdsuiker
2 el verse gember (fijngehakt)
4 el blokjes perzik (fijn uit blik)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Neem een schaal en meng de sojasaus, de rijstazijn, de olijfolie, sesamolie, de honing, gember en de knoflook. Voeg de zalmmoten toe en laat deze ongeveer 3 kwartier in het mengsel in de koelkast afgedekt marineren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem aluminiumfolie, vet een beetje in met olie, leg de zalmmoten met de resten van de marinade op de folie, schep er op elke moot 1 el blokjes perzik over en vouw goed dicht. Leg de pakketjes nu in een ovenschaal in de oven en bak ze in ongeveer 25 - 30 minuten gaar. Niet te lang want anders word je vis te droog.

Serveertip

Serveer op een bedje witte rijst en wat salade met komkommer, cherrytomaat en sprenkel daar wat olijfolie en balsamico over, erg lekker !

Laatste reacties

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 25-03-2013

Ow, lijkt mij erg lekker, ga ik in de stoomoven proberen! Bedankt voor dit recept, groetjes, Miranda

hermien_kg avatar
hermien_kg 20-02-2013

Dat ziet er lekker uit, dus neem ik het mee. Bedankt en groetjes, Hermien

hedy1962 avatar
hedy1962 14-02-2013

Dit klinkt heel lekker ! Ik neem het recept mee , dank je wel Groetjes, Hedy

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-02-2013

lekker Alex, ik print het. En heel veel sterkte met je operatie. liefs ruth

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 14-02-2013

Hmmm een lekker visje gaat er altijd in. Groetjes Wilmie _O_

alidada avatar
alidada 13-02-2013

Dit wil ik ook wel eens proberen, neem het mee dus. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten