Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kopje broodkruim1 dl droge witte wijn of bouillon
3 teentjes knoflook
1 ei
versgemalen peper
zout
1 theel. paprikapoeder
1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)
700 g rundergehakt
2 uien
3 eetl. olijfolie
50 g pijnboompitten
2 eetl. tomatenpuree (1 blikje)
1 mespuntje gemalen kardemom
1 pak gele rijst
Voorbereiding
Week het broodkruim in 1/4 dl witte wijn of bouillon. Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen). Pel de uien en snipper deze.
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze even uit de pan. Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten. Voeg de rest van de wijn of bouillon toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees. Verwarm nog 15 minuten met deksel op de pan. Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Serveer de gehaktballetjes bij de rijst.