Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

    Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

    Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kopje broodkruim
1 dl droge witte wijn of bouillon
3 teentjes knoflook
1 ei
versgemalen peper
zout
1 theel. paprikapoeder
1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)
700 g rundergehakt
2 uien
3 eetl. olijfolie
50 g pijnboompitten
2 eetl. tomatenpuree (1 blikje)
1 mespuntje gemalen kardemom
1 pak gele rijst
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week het broodkruim in 1/4 dl witte wijn of bouillon. Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen). Pel de uien en snipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze even uit de pan. Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten. Voeg de rest van de wijn of bouillon toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees. Verwarm nog 15 minuten met deksel op de pan. Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Serveer de gehaktballetjes bij de rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten