Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Chocomallo Cakes

Chocomallo Cakes

Door: ZonderMeerMagazine

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2013

Ingrediënten


230 gr. kokosolie, au bain-marie vloeibaar gemaakt en afgekoeld
230 gr. suiker *
¼ tl. zout
260 gr. eieren, losgeklopt **
115 gr. amandelmeel ***
125 gr. (glutenvrije) bloem
30 gr. cacaopoeder
1 tl. bakpoeder
½ tl. xanthaangom
1 tl. glycerine en 180 ml. rijstmelk in glaasje in warm water (oplossen)

Voor het glazuur:
32 witte marshmallows
210 gr. kokosolie
174 ml. rijstmelk


Verder heb je nodig


Muffinbakblik voor 24 cakejes met daarin 24 papieren muffinvormpjes


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 175oC. Meng amandelmeel met bloem, cacaopoeder, bakpoeder en xanthaangom. Meng kokosolie met suiker en zout en klop de eieren erdoor. Klop een paar minuten tot een romige substantie. Voeg het meelmengsel toe en rijstmelk met glycerine. Meng goed. Vul bakvormpjes en zet in de oven. Bak ongeveer 15 min.: een satéprikker die je erin prikt, moet er schoon uit komen. Laat de cakejes afkoelen. Verwarm voor het glazuur de rijstmelk au-bain-marie. Los er de marshmallows en kokosolie al roerend in op. Laat afkoelen en klop af en toe op met Mixer of garde. Uiteindelijk zal het stollen (te stijf? Losroeren). Smeer het glazuur royaal op de cakejes zodat ze er uitzien als ijsbergjes.

Serveertip

* Suikervrij: Gebruik Stevia basispoeder.

** Eivrij: Verwarm oven voor op 175oC. Meng amandelmeel met bloem, cacaopoeder, bakpoeder en xanthaangom. Meng kokosolie met suiker en zout en klop de eieren erdoor. Klop een paar minuten tot een romige substantie. Voeg het meelmengsel toe en rijstmelk met glycerine. Meng goed. Vul bakvormpjes en zet in de oven. Bak ongeveer 15 min.: een satéprikker die je erin prikt, moet er schoon uit komen. Laat de cakejes afkoelen. Verwarm voor het glazuur de rijstmelk au-bain-marie. Los er de marshmallows en kokosolie al roerend in op. Laat afkoelen en klop af en toe op met mixer of garde. Uiteindelijk zal het stollen (te stijf? Losroeren). Smeer het glazuur royaal op de cakejes zodat ze er uitzien als ijsbergjes.

*** Notenvrij: Het amandelmeel is te vervangen door glutenvrije bloem; verhoog naar 225 gr. in totaal.

Bron

Roseenvanilla



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ZonderMeerMagazine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top