Ditalini met kikkererwten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
7 tenen knoflook, gepeld, 1 grote ui, grof gehakt, 1 grote winterpeen in stukken, 1 stengel bleekselderij in stukken, bosje platte peterselie, grof gehakt, flinke mespunt chilivlokken; ca, 125 ml olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 volle el tomatenpuree, 2 blikken kikkererwten, 500 gr ditalini (of een gelijkende pasta zoals pipe rigatte)2 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

hak 4 tenen knoflook grof. Doe gehakte knoflook, ui, wortel, bleekselderij in de keukenmachine en pureer tot een fijngehakt maar niet gepureerd mengsel. verhit 75 ml olie in een braadpan. Bak het groentemengsel met wat zout in 8 a 10 minuten goudbruin en geurig. Maal er wat peper over. Roer de tomatenpuree en 2 edl water door de groenten, en stoof de saus ca. 6 minuten door, toty het meeste vocht is verdampt. Voeg de uitgelekte kikkererwten en 3 dl. water toe en kook het geheel 15 minuten zachtjes door. Pureer circa 1/3 van het kikkererwtenmengsel (met een staafmixer). De puree zorgt voor een mooi gebonden saus. Kook intussen de pasta al dente, iets steviger dan gebruikelijk. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Roer de pasta en circa 1 dl. kookvocht door de saus. Verwarm het gerecht al roerend door, tot de pasta net iets verder gaart en goed overdekt is met saus. voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout enm peper. Verhit de rest van de olie in een kleine steelpan. Hak 3 tenen knoflook fijn. Bak knoflook met rozemarijn in 2 a 3 seconden geurig, maar niet bruin. Serveer de pasta en giet de rozemarijn-knoflookolie erover.

Bron

recept rianne buis

Serveertip

heerlijk met een tomaten-uisalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten