1. Home
  2. Recepten
  3. Harten bon bons voor je sweethart

Harten bon bons voor je sweethart

Door: patisjeetje

  •  , Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2013

Ingrediënten


500 gr chocolade

voor de vulling :
125 gr boter
125 gr poedersuiker
rasp van 1/2 sinaasappel
1 el vanille suiker.


Verder heb je nodig


Spuitzak, bonbonhartenvorm.

Harten bon bons voor je sweethart
Harten bon bons voor je sweethart
Harten bon bons voor je sweethart
Harten bon bons voor je sweethart
Harten bon bons voor je sweethart
Harten bon bons voor je sweethart

Heerlijke hartvormige bonbons
met een vulling van sinaasappel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De boter poedersuiker,rasp en vanille suiker tot een romige massa mixen, ca.10 min.

smelt 2/3 van je chocolade
au bain marie.
Haal de schaal van de hete pan en voeg dan 1/3 van de chocolade bij de reeds gesmolten chocolade.
roer de chocolade goed door tot het glanst en helemaal gesmolten is.
vul je bonbonmolt met de gesmolten chocolade en laat het te veel er weer uit lopen.
laat de vorm in de koelkast even op stijven.

Bereidingswijze

Vul zodra de chocolade in de vorm hard is met behulp van een spuitzak maar laat een beetje aan de boven kant open voor het sluiten van de bonbon.
zet de vulling 10 min in de vriezer.
de overige chocolade kun je au bain marie weer even verwarmen als dit nodig is.
sluit nu de praline`s af door chocolade over de bovenkant van de vulling te laten lopen en het te veel er direkt er weer af te laten lopen.

laat de bonbons hard worden en verwijder ze dan pas uit de vorm.

Serveertip

Je kunt de bonbon even tueel met andere kleur chocolade op leuke of met fondant bloemen of suiker hartjes er op maken.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top