My sweet Valentine taart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2013
  • My sweet Valentine taart

    My sweet Valentine taart

    My sweet Valentine taart

  • My sweet Valentine taart

    My sweet Valentine taart

    My sweet Valentine taart

Heerlijke Valentijnstaart van Patisjeetje voor alle smulwebbers

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
voor het biscuit:
3 eieren
100 gram suiker
80 gram bloem
2 gram zout.

voor de vulling
1 pot zwarte kersenjam
2dl slagroom
2 zakjes klop en fix
80 gram mascarpone
beetje suiker naar smaak.

Ganache
300 gram chocolade puur van goede kwaliteit
en 300 ml slagroom.

verder heb je nodig een goed humeur en veel liefde om in je taart te stoppen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Harten vorm, druiprek,pan
mixer

Voorbereiding

Eerst de vorm in vetten met een kwast en wat boter of olie.
de oven voor verwarmen op 180 graden.
Mix de eieren met het suiker ca. 10 a 15 min luchtig en romig.
als dit klaar is zeef je de helft van de bloem met het zout boven het eimengsel.
en spatel dit er met een spatel luchtig door.
Ga goed over de bodem van je kom. Zeef dan de rest van de bloem en herhaal het spatelen.
vul je vorm voorzichtig met het mengsel en zet dit ca.40 min in de oven.

Laat na het bakken afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de vulling:
klop de slagroom lobbig en voeg zodra deze yoghurt dikte is de mascarpone en de zakjes klop en fix toe en suiker naar smaak, ipv suiker kun je ook vanillesuiker toevoegen.

Bereidingswijze

Als je taart is afgekoelt, snij je hem naar wens 1 of 2 keer door.
vul je taart eerst met een laag kersenjam en dan met de aangevette room, eventueel de volgende de laag herhalen.

dek je taart af met folie en zet de taart voor 10 min in de vriezer.

voor de ganache:
hak je de chocolade in stukken
en doe dit in een schaal.
kook de room op en zodra deze kookt giet je dit in de schaal met chocolade, laat dit even staan,zodat de room de chocolade goed kan laten smelten.
roer het dan door tot je een dik en lobbige massa krijgt.

Haal je taart uit de vriezer, zet deze op een taart rooster op een bakblik of in een grote pan en laat de ganache er van af het midden van de taart overheen lopen.Let op Niet smeren want dan is het glade resultaat weg!!!!!!
Ik heb 2 lagen gedaan voor een extra strak resultaat:
dus 1 laag aanbrengen even laten op stijven weer in de vriezer en vervolgens de ganache even verwarmen in de magnetron en weer over de taart laten lopen. het te veel aan ganache stroomt van je taart en alles wat er af loopt kun je bewaren voor over je ijs of toetje.
De ganache wordt niet hart maar wel een mooie stevige massa rond je taart.

Serveertip

versier je taart met bloemen , harten, suikers, icing, gebruik je fantasie.
zolang de ganache nog niet helemaal is opgesteven.
Ik zou het leuk vinden als je de taart maakt een foto in mijn gasten boek achter te laten, want ik ben erg benieuwd wat jij er van hebt gemaakt ;)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten