Draadjes vlees volgens Oma's recept

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2013
  • Draadjes vlees volgens Oma's recept

    Draadjes vlees volgens Oma's recept

    Draadjes vlees volgens Oma's recept

  • Draadjes vlees volgens Oma's recept

    Draadjes vlees volgens Oma's recept

    Draadjes vlees volgens Oma's recept

Dir recept smaakt zoals ik het nog van vroeger ken, oma maakte het zo met de kerst. Ze wou nooit zeggen wat het voor vlees was, hoe je het maakte en waar je het kon kopen. Totdat we het zagen liggen bij de poelier op de markt, het was lamsbout, dit was afkomstig uit Australië, 'n kennis gaf wat richtlijnen om te maken. Nou dit smaakt net zoals je het nog in gedachten hebt, net zoals oma het maakte naar lekker sappig rundvlees dat aleen met de kerst bij haar op de tafel kwam. Overheerlijk stuk vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Lamsbout +/- 2 kg

Olijfolie
2 dikke Uien
2 Wortels
6 teentjes Knoflook en gemalen
`n stukje Gember en gemalen
Wat Kruidnagels hele en gemalen
Koreanderpoeder
Wat Ketjap Manis
Worcestersaus


Groente

Olijfolie
1/2 Bouillonblokje
gedroogde Basilicum
200 g Peultjes
200 g fijne Boontjes
1 teentjes Knoflook
1 stukje Gember
1 vers rood Pepertje
`n beetje Gember-, Kerrie-, Knoflook-, en Paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plankje
Mes
Braadketel
Ovenschotel met deksel

Bereidingswijze

Lamsbout

Doe een flinke bodem olijfolie (+/- 2 cm) in de braadketel. Verhit de olie. Doe dan de lamsbout al van een kant gekruid in de ketel en kruid de andere kant ook in. Schroei dan alle kanten dicht (scherp aanbraden). Voeg dan de verse gember, kruidnagel, knoflook, ui en wortel (in grote stukjes gesneden) samen met de Worcestersaus en ketjap erbij en laat dit even mee fruiten. Doe dan alles in een oven keteltje met deksel erop. Plaats dit op de onderste richel van de oven voor ongeveer 1,5 uur op 160° C en dan de temp. naar (onder voor ongeveer 3 uur op) 140º C. of meteen voor zo`n 5 uur aan een stuk op 140 ° C in de oven. Als laatste nog even krokant bakken op 220º C. zonder deksel voor ongeveer 15 min.


Groente

Breng in een ketel water aan de kook met wat kruidenzout. Kook hierin voor zo`n 3 min. de boontjes en als laatste nog 1 min. de peultjes meekoken (4 min. totaal) totdat ze beetgaar zijn. Laat alles op de vergiet uitlekken. Verhit in de wok de olijfolie en als deze heet is het 1/2 bouillonblokje erbij samen met de gesneden gember, knoflook en `t verse rode pepertje. Als dit aangebruind is de knoflook-, gember-, kerrie-, en paprikapoeder erbij. Als laatste de gedroogd basilicum erbij samen met de boontjes en peultje. Schep dit nog even goed om en om. Smakelijk Eten!!!

Bron

Vaan mij/Kennis

Serveertip

Lekker met rijst of couscous met 1/2 bos peterselie en 1 tl Kurkuma

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten