Quinoapilaf met spinazie en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Quinoapilaf met spinazie en geitenkaas

    Quinoapilaf met spinazie en geitenkaas

    Quinoapilaf met spinazie en geitenkaas

In deze romige pilaf wordt de luchtige, nootachtige graansoort quinoa verwerkt. Verder is het recept gebaseerd op een heerlijke harde geitenkaas. Het recept heeft verbluffende smaak en textuur. Probeer het eens met gestoomde zalm. Het recept is ook lekker met pijnboompitten en een reeks van andere kazen.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4 eetlepels quinoa
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels naturel zonnebloempitten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50g verse spinazieblaadjes
2 theelepels citroensap
25 gr geraspte stevige geitenkaas, bijv. Goudse of cheddar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 30 minuten
1.
Een pan licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. Quinoa toevoegen en in 15-20 minuten gaar koken. Afgieten door een vergiet en met koud water afspoelen. Apart zetten.
2.
In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de zonnebloempitten ong. 2 minuten licht roosteren. Knoflook erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de knoflook zacht wordt en de geur vrijkomt. Afgekoelde quinoa en spinazie erdoor roeren en al roerend de quinoa heet en de spinazie slap laten worden. Citroensap en bijna alle kaas erdoor roeren. De kaas laten smelten en het restje kaas over het gerecht strooien alvorens te serveren.

Bron

allrecipes.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RenateetaneR avatar
RenateetaneR

Doorsturen

Home Recepten