Heerlijke fruittaart.

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2013
  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

  • Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

    Heerlijke fruittaart.

Dit is een variatie op mijn tutti-frutti taart.
Ik had nog wat restjes van de ingrediënten die ik gebruik voor deze taart.
Het is een heerlijke taart geworden.
En net even iets anders.
Wel een caloriënbom.Maar ach....soms mag dat wel eens vind ik.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr roomboter
200 gr fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
beetje zout
300 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr tutti-frutti ( meer mag ook )
2 grote appels in blokjes gesneden
200 gr rozijnen
3 el custard
2 el bruine rum
losgeklopt ei
blok marsepein van 300 gr
100 gr suiker
2 el kaneel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr.
Bekleed de bodum van een springvorm met bakpapier en vet dit in.

Bereidingswijze

Kook de tutti-frutti met de appels , rozijnen , 100 gr suiker, de rum en de kaneel zo`n 15 a 20 min in weinig water.

Kneed de boter met zelfrijzend bakmeel , 200 gr suiker, vanillesuiker 2 eieren en een snufje zout
tot een soepel deeg.

Bekleed de bakvorm met deeg, ook de zijkanten, maar bewaar 1/3de .

Rol de marsepein uit en leg dit op het deeg ( bodem ).

Giet het fruit af, maar bewaar het vocht.
Roer door het vocht de custard tot een glad papje.

Leg het fruit op de marsepein.
Giet er de aangemaakte custard over.

Van het overgebleven deeg maak je deegrepen .
Leg ze kruislings over de taart.
Bestrijk met losgeklopt ei.
Bak de taart ongeveer een uurtje.
Laat ze afkoelen in de vorm.

Serveertip

Lekker met een dot slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten