Witlof tarte-tatin

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2013
  • Witlof tarte-tatin

    Witlof tarte-tatin

    Witlof tarte-tatin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 stronken witlof
2 el suiker
2 el + een beetje boter
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 218,51 kcal
Koolhydraten 21,77 g
Eiwitten 3,09 g
Vetten 12,89 g
Benodigdheden
taartvorm (24 cm Ø)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de witlof schoon en snijd de stronken in vieren. Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met de boter. Giet de karamel in een ingevette taartvorm (24 cm Ø). Leg de stukken witlof tegen elkaar aan in de karamel. Bestrooi met zout en peper. Bedek de witlof met het bladerdeeg en laat de plakjes elkaar goed overlappen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bereidingswijze

Bak de taart 30-35 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen. Stort de tarte tartin ondersteboven op een groot bord of rooster

Bron

foodies

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Solu avatar
Solu 13-02-2013

Mmmmmmm... lijkt mee heerlijk! Ik neem hem mee en ga het heel snel maken... Thnxxx

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten