Mediterrane bonensalade
- Mediterraan, Salade
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
300 g verse sperziebonenzout en peper
suiker
850 ml (extra grote) witte bonen (pot)
1 blikje tonijn
2 rode uien
4 el witte balsamico
3-4 tl grove mosterd
4 el olijfolie
10-12 zwarte olijven
1 el kappertjes
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 12 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de bonen af, laat ze schrikken met koud water en laat ze afkoelen
Bereidingswijze
Spoel de witte bonen af en dep ze droog. Giet de tonijn af en verdeel hem in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in dunne reepjes.
Roer de mosterd, de suiker, zout en peper door de balsamico. Meng de slasaus met de bonen, de ui, de tonijn, de olijven en de kappertjes en laat de saus ca. 20 minuten intrekken
Bron
foodies
Serveertip
Serveer eventueel met baguettes.