Mediterrane bonensalade

  • Mediterraan, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2013
  • Mediterrane bonensalade

    Mediterrane bonensalade

    Mediterrane bonensalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g verse sperziebonen
zout en peper
suiker
850 ml (extra grote) witte bonen (pot)
1 blikje tonijn
2 rode uien
4 el witte balsamico
3-4 tl grove mosterd
4 el olijfolie
10-12 zwarte olijven
1 el kappertjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 12 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de bonen af, laat ze schrikken met koud water en laat ze afkoelen

Bereidingswijze

Spoel de witte bonen af en dep ze droog. Giet de tonijn af en verdeel hem in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in dunne reepjes.
Roer de mosterd, de suiker, zout en peper door de balsamico. Meng de slasaus met de bonen, de ui, de tonijn, de olijven en de kappertjes en laat de saus ca. 20 minuten intrekken

Bron

foodies

Serveertip

Serveer eventueel met baguettes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten