Spruitjesstamppot
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-02-2013
Ingrediënten 4 personen
500 gram spruiten (ongeschoond)600 gram aardappelen
500 gram rundergehakt
2 uien
2 eetlepels (Dijon)mosterd
scheutje melk
peper
zout
Voorbereiding
Maak de spruiten schoon
Snijd de uien in stukjes
Bereidingswijze
Kook de aardappels, samen met de spruiten in ca 12 minuten gaar. Rul het gehakt. Voeg de uien toe en bak die ca 3 minuten mee.
Haal de aardappelen en spruiten van het vuur en stamp ze door elkaar. Voeg een scheutje melk toe en de gehakt met ui. Goed stampen, tot het allemaal goed door elkaar gemengd is. Het mag best een beetje ′soppig′ zijn.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg als laatste de mosterd toe, doe dit naar eigen smaak want niet iedereen vindt mosterd even lekker.
Serveertip
Heerlijk met rookworst
Er kunnen eventueel nog gebakken spekblokjes doorheen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties