Classic Caesar Salad

  • Amerikaans,
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor de dressing:
125 ml. olie (naar eigen voorkeur; oorspr. 50% koolzaad & 50% extra vierge)
30 gr. parmezaanse kaas, zeer fijn geraspt („zand"- of „stof"-formaat)
6 ansjovisfilets uit olie, drooggedept, eventueel geprakt
4 grote tenen knoflook, geplet en gepeld
1 groot eigeel (of 2 kleine)
1 tl. (=5 ml. ) citroenrasp
2 el. citroensap
2 tl. dijon mosterd
½ tl. worcestershiresaus
¼ tl. zout
¼ tl. versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de salade:
1 grote krop romaine sla (bindsla)
80 gr. parmezaanse kaas, fijn geraspt
knoflookboter-croutons, zie onderaan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Bereiding van de dressing
Doe, behalve de olie en de kaas, alle ingrediënten in een keukenmachine en meng goed. Voeg met draaiende motor „à la mayonnaise" de olie in een dun straaltje toe tot de gewenste dikte bereikt is. Misschien is ietsje meer of ietsje minder olie nodig. Voeg de parmezaan toe en meng nog even snel.

Bereiding van de sla
Snij de romaine in de lengte in vieren en dan vervolgens „dwars" in stroken van ca. 3 cm. Was en droog. Voeg ca. 80 ml. van de dressing toe en schud goed. Alle blaadjes moeten met een dun laagje dressing bedekt zijn. Proef. Voeg zonodig meer dressing toe. Voeg dan ca. 30 gr. parmezaan toe en schud goed. Proef. Voeg meer toe indien gewenst (serveer het restant apart). Voeg naar wens croutons toe. Schud goed. Serveer.

Knoflookboter-croutons
Smelt 90 gr. boter op middelgroot vuur. Voeg 2 grote geplette knoflooktenen toe en bak zachtjes zo`n 4 min. terwijl je met een houten lepel af en toe op de tenen drukt. Neem van het vuur en verwijder de tenen. Snijd van 5 casinoboterhammen de korsten af en vervolgens in blokjes (in de VS ca. 2cm.). Doe in kom met boter en schud goed. Verspreid over bakplaat, bestrooi met zout en bak ca. 15 min. in oven op 180°C. Laat afkoelen. Bewaar afgesloten.

Bron

FineCooking, aangepast

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

albondigas avatar
albondigas

Doorsturen

Home Recepten