Sinaasappel-chocosaus met ijs
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 2 personen
1 perssinaasappel, schoongeboend40 g suiker
50 g chocolade extra puur 72%, fijngehakt
4 bollen malagaroomijs (bak 1 liter)
Benodigdheden
dunschiller, 2 ijscoupesBereidingswijze
1. Schil een halve sinaasappel met een dunschiller. Snijd de schil in reepjes. Breng 50 ml water met de suiker aan de kook en kook de reepjes 5 min. mee. Verwijder de reepjes uit de pan en laat afkoelen. 2. Pers een 1/2 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan het suikerwater en laat tot de helft inkoken. Neem van het vuur. Laat de chocolade in het suikerwater smelten. Schep in elke coupe 2 bollen ijs en schenk de saus erover. Bestrooi met de sinaasappelreepjes.
Bron
Allerhande