Si­naas­ap­pel-cho­co­saus met ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Si­naas­ap­pel-cho­co­saus met ijs

    Si­naas­ap­pel-cho­co­saus met ijs

    Si­naas­ap­pel-cho­co­saus met ijs

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 perssinaasappel, schoongeboend
40 g suiker
50 g chocolade extra puur 72%, fijngehakt
4 bollen malagaroomijs (bak 1 liter)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dunschiller, 2 ijscoupes

Bereidingswijze

1. Schil een halve sinaasappel met een dunschiller. Snijd de schil in reepjes. Breng 50 ml water met de suiker aan de kook en kook de reepjes 5 min. mee. Verwijder de reepjes uit de pan en laat afkoelen. 2. Pers een 1/2 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan het suikerwater en laat tot de helft inkoken. Neem van het vuur. Laat de chocolade in het suikerwater smelten. Schep in elke coupe 2 bollen ijs en schenk de saus erover. Bestrooi met de sinaasappelreepjes.

Bron

Allerhande

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar
Joyce1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten